Traductor

dimecres, 4 de febrer del 2015

RECORDATORI DE L'ARTISTA PACO TORRES MONSÓ

Mor als 92 anys d’edat l’artista gironí Paco Torres Monsó (07/11/1922 – 30/01/2015)

Els primers anys de la seva infantesa els va viure al carrer Bisbe Lorenzana del barri de l’Eixample, va estudiar al Col·legi de la Salle i a l’Institut de Batxillerat del carrer de la Força quan va esclatar la guerra civil.
Va dedicar a l’art més de 70 anys amb una dilatada trajectòria. La seva producció artística va ser la pròpia vida. La seva obra serà sempre visible als carrers de Girona, on hi ha 14 escultures, de les quals les més conegudes i emblemàtiques són Les Foques de la plaça Marqués de Camps i les Lletres toves a, b, c, q (1980) en la plaça Pompeu Fabra, ambdues al barri de l’Eixample. Unes altres més allunyades del barri, però properes, són Els llapis (1981) al jardí de l’Institut Santiago Sobrequés i l’homenatge a Carles Rahola a la Rambla de la Llibertat, entre d’altres. L’última exposició Drone es va poder veure del 3 d’octubre del 2014 fins al 18 de gener del 2015 al Bòlit de la Rambla i de Sant Nicolau.
Entre d’altres reconeixements va rebre el premi Athenea Persones de la ciutat de Girona l’any 2002. El 2013 li van atorgar el Premi Nacional de Cultura d’Arts Visuals.
    
      Imatge del Recordatori: Paco Torres Monsó abillat amb un munt d’embuts.
Significat: no li busqueu cap sentit, no en té cap.